Nagy egyetértés jellemezte Jászberény márciusi testületi ülését

Megosztás

Rendkívül nyugodtan, mondhatni kellemes hangulatban tartotta a jászberényi önkormányzat márciusi, rendes ülését néhány nappal ezelőtt. A testületnek harminc napirendi pontról kellett szavaznia, a konszenzusos döntéseket és egyetértést jól mutatja, hogy mindezzel kicsit több, mint egy óra alatt végeztek is.

Az ülés első részében a Jászberényi Polgármesteri Hivatal tavalyi évi tevékenységéről szóló előterjesztést ismertette Baloghné dr. Seres Krisztina jegyző, amelyet a testület egyöntetűen fogadott el.

Hasonlóan jártak el a közterület-felügyelet, a mezei őrszolgálat, a helyi könyvtár, valamint a múzeum 2023. évi tevékenysége kapcsán.

Emellett ismét pályázatot írtak ki a kiemelt sportágak támogatására. Budai Lóránt polgármester a testületi ülésen megemlítette, a céljuk a sportrendelet megalkotásával az volt, hogy egy igazságosabb támogatási rendszert vezessenek be.

Tavaly márciusban a Szol24 is írt róla, hogy fórumra hívták a berényi sportegyesületek vezetőit, ahol elhangzott, a megváltozott gazdasági helyzet és a takarékos költségvetés miatt kell átgondolni a támogatások rendszerét.

A polgármester a közösségi oldalán megköszönte a képviselők munkáját és támogató szavazatait. „Ma ismét bebizonyosodott, hogy a város érdeke előrébbvaló az acsarkodásnál és a kisstílű politikai vitáknál. Mert nekünk igenis közösen kell dolgoznunk” – írta.

Képek: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek